kurs IDC

Dive Team Lysekil

Instruktörsutbildning i Lysekil (IDC)

 

Dags för drömjobbet? Byt kontoret mot klippor, hav och goa människor! Bytt är bytt, kommer aldrig åter igen. Kom inte och säg efteråt att vi inte varnade dig: Det här är verkligen att LEVA DIN DRÖM!

 

Vi på Dive Team i Lysekil sätter Dig och Din instruktörsutveckling i fokus och arbetar för att Du skall lyckas i Din framtida instruktörskarriär. Vi bygger från grunden under våra IDC'er och värnar om att du skall få en så gedigen instruktörskurs som möjligt.

 

PADI är världens största dykorganisation. Det finns ett konstant behov världen över för svenskutbildade instruktörer. Har du fått en gedigen, svensk, IDC så står du väldigt högt i kurs! Som dykinstruktör kan alla världens hav bli din arbetsplats, vi skojar inte...

 

IDC står för Instructor Development Course och är en kurs bestående av två delar. Första delen lär dig grunderna i att lära ut dykning (knowledge development, confined water, open water), denna delen kallas för Assistant Instructor eller AI. Del två bygger på det du lärt dig under din AI kurs och vidareutvecklar din förmåga att lära ut dykning, det är här du utbildas för att bli en Open Water Scuba Instructor (OWSI). Kurserna integreras och körs som en hel utbildning när du väljer att gå en IDC hos oss.

 

Varför Du ska gå din IDC hos Dive Team i Lysekil:

I Lysekil har vi utökat din IDC med extra övningar för att du verkligen skall bli en grymt bra instruktör. Vi har extra teori, extra pool, extra utedyk. Vi vet att det krävs övning för att bli en bra instruktör. Många som vill skulle klara av att bli instruktörer, men det är bara ett par som blir riktigt duktiga. Första steget är en IDC som lär dig rätt från starten. Vi har sett flera instruktörer utbildade på galet vis som inte klarar av att hålla den säkerhetsnivån vi kräver på våra kurser i Lysekil...

Vi tar inga genvägar, så vill du glassa dig igenom din IDC och inte anstränga dig: Då ska du välja ett annat dykcenter. Vill du nå din fulla potential, då ska du välja Dive Team i Lysekil. Vi kommer kämpa med dig tills du presterar bättre än vad du själv trodde var möjligt. Det är viktigt att känna till att under din IDC övar du på att bli en instruktör. Det är ok att ställa dumma frågor, att misslyckas, göra om, göra rätt och till slut förstå. Det heter DEVELOPMENT för att du skall utvecklas. Ingen förväntar sig att du skall vara fullärd när du kommer. Tvärtom. Vi vet att du kommer med kunskaperna från Divemasterkursen och det är där vi börjar. Vårt mål är att du skall vara fullärd när du åker från Lysekil. När du kommer till din examination skall du VETA hur du gör allting. Det är en trygghet vi håller. När DU har ansvaret för människor under vattnet vill du ha en riktigt bra utbildning, eller hur?

 

 

Din IDC består av teori, pool, utedyk och övning, övning, övning. Exempelvis så här:

 

Teori:

Att kunna massor om dykteori är bra. Att kunna lära ut det är något helt annat. Vi lär dig hur du håller lektioner, hur du leder eleverna till att förstå och hur du får olika sorters elever till samma nivå. Du kommer få öva på att hålla teoretiska genomgångar i klassrummet om massor med olika ämnen. Vi repeterar tills det sitter.

 

Demonstera skills:

Under din Divemasterkurs fick du öva på att demonstrera övningar för elever. Nu går vi in på detta igen. Ännu grundligare. Eleven skall enkelt förstå en övning när du visar den. Det finns inga genvägar här. Vi övar och övar igen. Du ska vara så bra på att demonstrera att alla övningar ser lekande lätta ut.

 

Instruktörskandidatens litteratur:

På din IDC kommer du läsa följande:

 

PADI Guide to Teaching, en komplett sammanställning av hur systemet är uppbyggt. Hur du förbereder kurser, hur du håller dem och vad du skall tänka på i varje steg. Läs den INNAN kursen startar. Ordentligt.

 

Andra böcker som är bra att ha är OW, AOW, EFR, RD, DM och Dykencyklopedin. I de senaste utgåvorna.

 

Pool:

Under en grundkurs är poolpasset en viktig del. Därför går vi väldigt noga in på dessa övningar under din IDC. Du kommer få hålla flertalet övningar i pool där det görs förgenomgång, övning och eftergenomgång.

 

Dykning:

Utomhusdykning blir det också i mängder. Vi ligger i vattnet och övar på att genomföra massor med olika övningar. Det läggs enorm vikt vid säkerheten och hur du hanterar eleverna. Det brukar bli många spännande debatter om alternativa lösningar på problem som kan uppstå.

 

Förkrav för att anmäla dig till din IDC är att du är certifierad DM och har minst 60 loggade dyk, med erfarenhet av natt, djup och navigering. Du måste ha fyllt 18 år. Du måste ha varit certifierad dykare i minst 6 månader. Hälsodeklaration påskriven av läkare. EFR ej äldre än 24 månader.

Det finns mycket mer kul och spännande att berätta om din IDC! Prata med Malin för en grundlig genomgång.

Varmt välkommen in i ditt Dive Team i Lysekil!

 

Din IDC i Lysekil kostar 9990 kr.

Kursmaterial tillkommer (Det gör det på alla PADI Pro nivåer, från DM och uppåt.)

 

Varmt välkommen till Dive Team i Lysekil!

HÄR kan du läsa mer om oss.

 

Boka din plats på nästa kurs!

+46 (0)523 16470

lysekil@diveteam.se

 

Varmt välkommen till ditt Dive Team i Lysekil för en underbar upplevelse i undervattensvärlden på västkusten!

 

0523 164 70

lysekil@diveteam.se

Copyright © All Rights Reserved

 

Dive Team Lysekil

Badhusgatan 16 , 45330 Lysekil

+46 (0)523-16470

lysekil@diveteam.se