kurs sökdrake

Dive Team Lysekil

Sökdrake / Underwater Pilot


Tycker du att du har testat all typ av dykning? Letar du efter en upplevelse utöver det vanliga? Då förändrar specialkursen Drakdykning din upplevelse av dykningen totalt.


Vi drar 2 stycken sökdrakar bredvid varandra efter båten. Du kan svänga, rolla och följa din parkamrat. Det är en otrolig känsla när undervattenslandskapet far fram under dig. Flyga fram under vattnet är otroligt kul. Navigationen står båten för, så du kan njuta fullt ut tillsammans med din parkamrat under dyket.


Denna kursen lär dig hantera draken, göra en setup inför ett dyk, hur man planerar sitt dykstråk, kommunikation mellan drakar, kommunikation mellan båt och drakarna samt säkerhet vid drakdykning.


Kursen PADI Underwater Pilot Specialty Diver är en Distinctive specialkurs, detta innebär att den är uppfunnen av en instruktör, inte av PADI. Detta innebär i sin tur att det bara är den instruktören som kan bestämma vilka instruktörer som får hålla denna kurs. I hela världen finns det endast 3 st U/W Pilot instruktörer och Tiger är en av dessa! Så detta är en väldigt unik kurs!


I Lysekil har vi ett par olika drakar. Vi har en originaldrake från svenska marinen. En stabil och tung gammal sak som är helt annorlunda från de uppgraderade varianter vi har byggt i aluminium. Vi har även tagit med oss dessa drakar till Egypten och flugit över korallreven. Det var en syn som båtbesättningen aldrig kommer att glömma =)


Får du en chans så fråga någon av instruktörerna i Lysekil vad de tycker om drakkursen. De flesta har gått den och de kan med sina egna berättelser förklara för dig hur det känns att bli undervattenspilot. Finns även ett par filmer i butiken och på youtubekanalen om drakdykning!


Var beredd på att du kommer få en mycket fartfylld erfarenhet med denna kurs! Bombastiskt häftigt! Sökdrakekursen är teori och 4 dyk, så det är en hel helg med adrenalin =) Om du behöver hyra någon dykutrustning finns allt att tillgå hos oss i Lysekil. Faktiskt kan du även tillgodoräkna dig PADI Underwater Pilot Diver till ditt Master Scuba Diver certifikat!


Drakkursen kostar 2990 kr.


Varmt välkommen till Dive Team i Lysekil!

HÄR kan du läsa mer om oss.


Boka din plats på nästa kurs!

+46 (0)523 16470

lysekil@diveteam.se


Varmt välkommen till ditt Dive Team i Lysekil för en underbar upplevelse i undervattensvärlden på västkusten!


+46 (0)523 164 70

lysekil@diveteam.se

Copyright © All Rights Reserved


Dive Team Lysekil

Badhusgatan 16 , 45330 Lysekil

+46 (0)523-16470

lysekil@diveteam.se