Tuna Hästberg - mars 2021

Detta är dykning på en annorlunda nivå. Verkligen. 80 meter ned i en gruva finns det klara vattnet. Stora salar fyllda med grundvatten. Lampor. Detta är något du måste uppleva minst en gång i livet!

Välkommen att följa med på en Covid-19 anpassad resa till Tuna Hästberg 5/3 till 7/3!

 

Tuna Hästberg är en nedlagd järnmalmsgruva i dalarnas län. I gruvan har det brutits malm sedan 1400-talet men i dagsläget är den endast öppen för oss äventyrare för att beskåda dess skönhet och mystik. 

Följ med på detta otroliga äventyr för en vandring 80 meter ner under jord bland gångar och stora magiska salar. Det uppenbaras en upplyst spegel av kristallklart vatten där vi skall genomföra våra dyk. 

OBS! Du behöver INTE vara grottdykare! Vi dyker i de öppna delarna av gruvan. Denna resa fungerar för dig som är AOW eller liknande.

I gruvan är det cirka 4 grader året om, både på land och i vattnet så varma kläder är att föredra till denna resa. Trots temperaturen är det en härlig dykstart på året och en upplevelse man inte vill missa! 

All mat från vickning fredag till lunch söndag ingår liksom kaffe, te och vatten. Annan måltidsdryck ingår ej.

Boende: Vi bor spartanskt men bekvämt i gamla byskolan i Tuna Hästberg. Det finns sex bäddar, resten av oss bor på madrass på golvet. Ta med lakan/täcke/sovsäck modell varmare och kudde. En varm tröja och inneskor är också bra att ha. Dusch och bastu finns för att kunna värma upp sig efter en dag i det krispiga vattnet!

Boendet kommer i år vara utspritt mellan färre antal dykare för att skapa en distans mellan varandra.

Bystugan/gamla skolan där vi bor öppnas fredag kväll den 5e mars kl 19:30 och sedan kör vi vickning och en kort genomgång 21:00. På lördag morgon serveras frukost 07:30 och då förbereder vi även lunchen. Resten av programmet går vi igenom på fredag kväll.

Endast ett fåtal platser kvar så boka upp dig redan nu!

Pris
  •   3.500 kr
Kommande datum
  • fre 5/3 - sön 7/3

Boka direkt genom att klicka på något av alternativen ovan. Om du har några frågor eller funderingar, tveka inte att höra dig till oss på:

phone 0523-16470

email lysekil@diveteam.se