gue per normark

Dive Team Lysekil

jesper berglund

GUE Fundamentals


Dive Team får besök av GUE-instruktören Per Normark vid ett par tillfällen i år. Du har nu chansen att gå GUE Fundamentals i Dive Teams lokaler med Per som instruktör.


Per är GUE-instruktör sedan 2016 och en av eldsjälarna bakom GUE Sweden. Han har en passion för resor och dykning och för att utbilda och dela med sig av sina erfarenheter. Han dyker i alla miljöer, men gillar främst vrak, grottor och gruvor. Efter att ha varit baserad utomlands i många år är Per nu tillbaka i Sverige och redo för mer dykning på hemmaplan. Förutom utbildning har Per ett brinnande intresse för att resa till lite annorlunda och spännande dykplatser och engagera sig i olika dykprojekt.

Per Normark berättar:

"GUE:s Fundamentalskurs är en unik chans att utveckla sina dykfärdigheter eller förbereda sig för teknisk dykning. Under fyra roliga och mycket intensiva dagar övar vi för att nå perfektion i avvägning och trim, använda nitrox och SMB. Vi övar ett flertal olika fentekniker, samt mängder av färdigheter som förbereder en dykare för mer avancerad dykning och ger sportdykaren en robust bas av effektiva och säkra dyktekniker. Stort fokus ligger på att etablera kontroll och stabilitet och att lära sig uppstigningstekniker, gasdelning, kranhantering, teamdykning och utrustningshantering.


För de flesta människor är GUE Fundamentals en riktig ögonöppnare. Kursen är utformad för att vidareutveckla och raffinera dina tidigare kunskaper och forma dig till en dykare som har total kontroll över din avvägning och position i vattnet. I dykning är förmågan att ligga stilla på samma ställe utan att röra sig en av de mest vitala kunskaperna att ha, men också en av de svåraste sakerna att lära sig. Du kommer att lära dig otroligt mycket under din kurs. Du kommer bland annat att få lära dig skillnaden mellan begreppen trim och avvägning, vilka båda styr din kontroll och position i vattnet. Detta kommer du att få öva tills du kan hålla en horisontell position utan att röra dig vare sig framåt eller bakåt. Dessutom kommer du att få öva på flera olika typer av effektiva fenrörelser, vilka bland annat innefattar så kallade "helikoptervändningar". Du kommer till och med lära dig att backa! Du kommer att få många bra tips under kursens gång som kommer att vara med dig under resten av din dykkarriär. Ta steget in i en ny värld som kommer att förändra din dykning för alltid!


GUE:s Fundamentalskurs kan genomföras antingen som sportdykare med enkelflaska eller i en teknisk version med dubbelpaket och primärlampa. Det är vissa smärre skillnader i övningarna och kraven för certifiering och kursen passar därför alla dykare oavsett tidigare erfarenhet eller framtida ambitioner. GUE:s Fundamentalskurs är i båda versionerna ett avgörande steg i varje dykares utveckling och en unik möjlighet att ta dykningen till helt nya nivåer. I kursen ingår certifiering för nitrox och om torrdräkt och dubbelpaket används, även för dessa.


Efter avslutad kurs kan du få ett av två certifikat; Rec- eller Tech-pass beroende på vilken variant av kurs du valt och beroende på vilka krav som uppfyllts. Med ett Rec-pass i fickan kan du efter lite praktik fortsätta din utbildning på Rec2, vilket är motsvarigheten till "rescue" men också inkluderar användning av triox och dykning ner till 30 meter. Med ett Rec-pass kan du alltid återkomma vid ett senare tillfälle för att uppgradera till ett Tech-pass.


Med ett Tech-pass i fickan har du möjligheten att direkt gå vidare till GUE Cave Diver eller GUE Technical Diver och dyka djupare med trimix. Notera att om du vill sikta på Tech-pass måste du göra kursen med dubbelpaket och primärlampa."


Fakta GUE Fundamentals:


Datum fundy 2019:

27-30 april

6-9 juni

19-22 augusti


Datum Rec 3, 2019:

1-5 maj


Kurspris fundy:

7495 kr + 500 för gas mm till Dive Team + 95 USD till GUE för material och certifikat.


Förkrav:

Minst 16 år, godkänt dykcert från erkänd organisation, utrustning som är GUE compliant, icke rökare


Anmälan:

Skicka mail till lysekil@diveteam.se eller till per.normark.diving@gmail.com

Har du funderingar kring GUE fundamentals så kan du maila Per direkt och fråga, inga problem.

Varmt välkomna till GUE Fundamentals!


Vi ses på Dive Team i Lysekil!

HÄR kan du läsa mer om oss.


Boka din plats på nästa kurs!

+46 (0)523 16470

lysekil@diveteam.se


Varmt välkommen till ditt Dive Team i Lysekil för en underbar upplevelse i undervattensvärlden på västkusten!


+46 (0)523 164 70

lysekil@diveteam.se

Copyright © All Rights Reserved


Dive Team Lysekil

Badhusgatan 16 , 45330 Lysekil

+46 (0)523-16470

lysekil@diveteam.se