Historia

Dive Team Lysekil

Historia om Dive Teams kläder


Varje år släpper ditt Dive Team en ny design på kläder. Ibland endast en tröja och vissa år flera olika modeller och stilar.


Inför årets klurande på den nya designen insåg vi att det finns en spännande historia bakom varje klädesplagg. En historia som handlar om Dive Team, havet, västkusten, dykningen och händelser på dykcentret som påverkar designen.


Varje design trycks endast det året och i en begränsad upplaga. När de är slut är de slut. Ibland går det att få tag i vissa klädesplagg under en längre tid, i butiken hänger det ett par olika. Många tar dock slut fort...


Efterfrågan på dessa Dive Team kläder växer varje år. Riktigt kul tycker vi! Nu har dykare förstått att det kommer en ny design varje säsong och ser fram emot releasen av den senaste modellen. Hittar du en ny favorit?


Någonstans på varje års tryck finns årtalet, så det går att se vilken design du har =) En kul detalj tycker vi.   


Get dressed like a DIVER med ditt Dive Team i Lysekil!


Dive Team design 2012


Detta år byter vi namn till Dive Team och vill visa upp vår logo som vi är galet stolta över. Det trycks en svart t-shirt och en svart hoodie. Båda med endast logon på.


Detta tryck är unikt därför att det är det enda året som designen inte har årtalet med på trycket. Denna t-shirt får vi än i dag frågor på om vi har fler av... En riktig klassiker!


Classic street wear med Dive Team i Lysekil!


Vintage tattoo 2013


Efter flera energidrycker kom denna design till. Dive Team växer så det knakar och instruktörerna vill ha en hoodie som står ut från mängden.


Bläckfiskarmar lindar sig kring ett ankare och på en stor banderoll står det DIVE TEAM. Stilen är gjord som en gammal sjömanstatuering. Ankarets spetsar är hjärtformade eftersom vi tycker att när man fastnar för Dive Team är det kärlek direkt =)

På ryggen står det i krackelerade bokstäver DIVETEAM.se


Denna hoodie släpps till alla dykare i svart. Till vår Crew trycks den i mängder med färger. Marinblått, grönt, orange, vinrött, rosa och blå mm. Riktigt kul med samma tryck på massor med olika färger. (Finns en unik kvar i mint condition som Tiger har sparat. Det är en röd, nästan aldrig är använd.)


Längst ned på banderollen hittar du texten VINTAGE 13, för att visa att tröjan är från 2013. Detta tryck är helt slutsålt.


Kul specialare: I slutet av detta år gör Karin en limited edition t-shirt "Sons of Dive Team", eftersom många i vår Crew kör motorcykel. En svart t-tröja med ett skelett i full dykutrustning. Den finns det inte många exemplar av.


DECO och DYKARE 2014


Detta år skapas en allt starkare kärna med divemastrar och instruktörer på Dive Team. För att visa att alla är en viktig del i maskineriet gjordes en t-shirt med mängder med kugghjul inuti logon. Det är en ren och annorlunda design. En riktig älska eller hata variant. En del dykare tycker detta är den bästa designen någonsin, andra vill inte ta i den med tång ens... Kul att få så många olika synvinklar på en t-shirt =)


Detta lite steampunk-inspirerade tryck har en form av tryckmätare i ena hörnet där det står DECO 14, detta för att visa att tröjan är från 2014. Texten deco syftar på att väldigt många av instruktörerna börjar pyssla allt mer med teknisk dykning.


Det släpps även en grå hoodie 2014. På bröstet är Dive Team logon och texten DYKARE. Vi fick nämligen flera önskemål på en tröja som klart och tydligt visade upp att ägaren var en dykare. Tydligare än så blir det inte =)

Logon omarbetas en hel del så att den ska se riktigt sliten ut. En snygg detalj. Eftersom deco-t-shirten var 2014 års huvudmotiv finns det faktiskt inget årtal på denna grå hoodie som endast trycks i en liten upplaga. Båda trycken är helt slutsålda.


2014 kommer även Dive Team populära kepsar i svart och grå/grönt. Endast en liten broderad logo pryder dessa. Kepsarna finns i butiken. Kul detalj är att det vid broderingen av kepsarna görs EN kamouflagefärgad, den har idag Korpen. Räääätt unik =)

Manta 2015


Allt fler resor börjar ordnas. Vi samlar ihop ett gäng goa dykare och drar ut på äventyr. Ofta till varmare breddgrader. På varje resa är det nästan hälften av resenärerna som är instruktörer. Blir säkert, enkelt och roligt då!


Manta-trycket har starka influenser från tribalmålningar. Inuti trycket gömmer sig en sköldpadda och en haj. Finns även en treudd som sitter på ett pärlband, nästan som ett radband. Tolkningarna har varit många. Är havet vår religion kanske?


Uppe på mantans vingar står texten Dive Team. Faktiskt är det inte alla som har sett det. Bokstäverna är lite kamouflerade som mönster. Det gömmer sig även en linpil i ena spetsen =)


På ryggen står det Dive Team Lysekil och i M:et hittar du siffrorna 15, för år 2015. Denna t-shirt finns i marinblått och grått. Det finns även en damvariant i limegrönt och en i vitt. Detta tryck är det första som gjorts även i barnstorlekar, dessa är svarta och trycks endast ett fåtal. Hoodiesarna fanns i marinblått och grönt, idag är allt slutsålt.


Vid tryckningen ordnas 2 stycken vita herr Medium t-shirts. Dessa har idag Tiger och Jakob =)Kärlek 2016


Detta år händer det stora saker på dykcentret! Malin och Daniel gifter sig! 2016 års tröja har två stora hajar som tillsammans bildar ett hjärta. Kärlek till hajar, havet och kärlek på dykcentret =)

Hajarnas mönster är inspirerade av stilla havets traditionella målningar och träsniderier. Inuti hajarna finns flera referenser till Malin och Daniel och Dykcentret... Dessa är väl gömda och ingen har ännu lyckats hitta alla...


Dykåret 2016 är speciellt på många sätt. En helt fantastisk Crew gör allt för Dive Team och dykarna samlas i Lysekil. Det är verkligen kärlek överallt, så motivet är perfekt. Mitt i motivet står det med liten liten text DIVE TEAM 16, så att du alltid minns detta fantastiska dykår!


Dessa svarta t-shirts finns i rak herrmodell, figursydd damvariant och i barnstorlekar! Detta tryck finns faktiskt några kvar av fortfarande!


Detta år släpps även en BUFF med logon på, nitroxdekaler med helt klart annorlunda texter på och en speciell PIN som går att fästa på kavajen, tröjan, väskan osv. Denna PIN släpps på bröllopsdagen och finns numera att köpa i butiken.


Kul kuriosa är att 2016 är första gången på 12 år som dykcentret har haft stängt en helg! På dörren stod en skylt: "Stängt pga bröllop!" HELA Dive Teams Crew var nämligen med på bröllopet, som hölls på gräsmattan utanför dykcentret =)

Green Water Diver 2017


Denna hoddie försvann i raskt tempo. Blev mycket populär. Vi är väldigt nöjda med vår nya punchline Green Water Diver. Vi är ju dykare som dyker i grönt vatten =)


Det kom in massor med gissningar på vem som är dykaren... Kul att så många av er engagerar er i vår design! Fotot är taget under brygga C i hamnen i Lysekil. Det är den dykare som gjorde den största kursen 2017, Malin. Hon blev Course Director och det är ju en fet fjäder i hatten. Både för henne själv som instruktör och för Dive Team som dykcenter. Vi är mycket nöjda.


På dykarens knä står det 17 för året.


Vi fick vääääldigt många som frågade efter detta tryck på en t-shirt... kanske något vi kan ta tag i någon gång i framtiden!


Om du ser denna hoddie i färgglada färger så är det en i vår Crew som bär den =) Vi lät hela Dive Teams Crew välja vilken färg de ville på deras personliga tröjor. Blev blå, röda, gröna, grå, lime och allt möjligt. Kul!

Expansion 2018


Green Water Diver är en slogan som hängt med en bra stund nu, och mer kommer det bli! Förra året fick vi önskemål på t-shirt med detta tryck. Your wish is our command. Här kommer tröjan! Finns klar på dykmässan 2018 och sedan i butiken. Det kommer bara tryckas ett begränsat antal, precis som vanligt. Så passa på att få din unika design för 2018.


Trycket är grönt för det gröna vattnet. Vi gillar grönt i olika nyanser, så det blev ett härligt inbjudande vågmönster. Vi är väldigt nöjda med denna tröja, hoppas att du gillar den minst lika mycket!

15 år 2019


Dive Team firar 15 år 2019... tiden går fort när man har kul! Designen ligger just nu på ritbordet. Önskemålen har varit många. Ska bli mycket spännande att se vad DU tycker om årets tröja!


Kommer snaaaaaaaaaaaaaaaart =)

Dress like a DIVER!

Varmt välkommen till ditt Dive Team i Lysekil!


+46 (0)523 164 70

lysekil@diveteam.se

Copyright © All Rights Reserved


Dive Team Lysekil

Badhusgatan 16 , 45330 Lysekil

+46 (0)523-16470

lysekil@diveteam.se