Member aktiviteter

Dive Team Lysekil

Member aktiviteter 


För dig som är Dive team Member kommer det under året att finnas en hel del spännande saker att vara med på. Ibland är det väldigt dykrelaterat och ibland är det bara kul att ses en extra gång. Kommer dock alltid att vara någon form av dyksnack, så är det ju =)


Vi har ett par tokroliga tankar på saker som vi själva vill göra. Har du egna förslag så maila dem till oss! Alltid bra med önskemål.


Så varmt välkommen in i gemenskapen! Vi ser fram emot att få in dig i vår goa familj!

De flesta aktiviteter under året går ut på Facebook, så bli vän med Daniel eller Malin (eller båda) så ser du allt. Här finns några schemalagda.

Datum och aktiviteter:


2019:

15 maj 17-19 Hans Örnhagen, Dykerimedicin, tryckfallssjuka och gastransportbubblor.


15 juni 16-18 DDI, Nyqvist dyk & äventyr berättar om hur det är att arbeta med funktionsvarierade dykare och vad DDI (Disabled Diver International). Vi får information för både dykare och dykcenter.


20 juli heldag, Padi Womens Day. Är du tjej och dyker? Lucky you! Detta kommer bli en heldag fullspäckad med roliga aktiviteter. Fråga Malin om mer info!!!

2018:


Lördag 24 mars, 17:00, Premiärdag och Cocktailparty - Denna dag har Dive Team Grand Opening av de nya lokalerna! Kommer bli legendariskt. Efter stängning är Du som är Member varmt välkommen att hovra runt på kvällens Cocktailparty. Kommer vara roliga, spännande och busiga saker som händer hela denna dag. ANMÄLAN KRÄVS - maila Dive Team nu. Komplett schema kommer i utskick senare. Vi har ordnat så att du kan få bo kvar på Strand vandrarhem denna kväll.


Lördag 14 april , 17:00-18:00, Bildvisning Klas Malmberg - Nakensnäcksguden Klas kommer till oss i Lysekil! Vi kommer få se fotografier från världens alla hav. Exakt vad han kommer visa är lite av en överraskning =) Det vi vet med säkerhet är att Klas har ett sätt att få den minsta lilla varelse i havet att bli jätteintressant med sina förklaringar och berättelser. Många skratt brukar det bli när han drar igång! Klas är en mycket duktig fotograf så här har du chansen att titta på hur han fotograferar. Inspiration!


Fredag 18 maj , 17:00-18:00, Föreläsning Terje Fredh - Dyklegenden och reportern Terje kommer till oss i Lysekil och berättar om AMASIS och ANTARES. Kända vrak i vattnen utanför Lysekil. Stora fraktfartyg som gick ner under andra världskriget. Blir säkert lite info om SKYTTEREN oxå! terje vet mer om dessa än de flesta, så detta är en eftermiddag att se fram emot. Spännande!


Lördag 9 juni , 17:00-18:00, Hajarnas sinnen - Föredrag och bildvisning av marinbiologen Anders Salesjö. En eftermiddag vi ser fram emot! Kommer bli väldigt spännande att höra Anders berätta allt han vet om hajar. Anders har rest otroligt mycket och är idag en av landets absolut främsta marinbiologer. Hans fotografier har vunnit flera tävlingar. Detta är en föredrag du verkligen vill gå på!
2017:

Onsdag 17 Maj , 18:00-19:00, Skaftövraket - Medeltidsvrakets upptäckt. Mer info kommer...


Lördag 15 juli , 10:00, Padi Womens Diving Day - Info kommer strax...


Lördag 22 juli , 10:00, Pride - Ett färgfyllt dyk! Info kommer strax...


Under våren , 18:00, PADI Pro - Padis Regional Manager kommer till Lysekil och berättar hur det är att arbeta i dykbranschen. Mer info kommer strax...


Innan sommaren , 18:00-19:00, Bjurälven berättelser - Info kommer strax...***********

2016:

Torsdag 21 april , 18:00-20:30, TRYCKKAMMAREN - Det här får du inte missa! En riktigt rolig upplevelse! Vi åker till Östra sjukhuset i Göteborg och gör ett besök i tryckkammaren. Detta innebär att du får göra ett "dyk" med oss i kammaren. Går till så att vi först får en genomgång av hur tryckkammaren fungerar, sedan byter vi om till sjukhuskläder och tar plats inne i kammaren. Ta med dykdator! Då kommer du kunna logga dyket! Sedan trycks vi ner till 6 bar, alltså 50 meters djup. När vi trycks ned kommer temperaturen öka inne i kammaren, blir varmt och skönt =) Det enda vi gör är att tryckutjämna på vägen ner. Väl nere på "botten" kommer du förstå trycket, både din röst förändras och du kommer tillochmed kunna känna luftens täthet. Och djupberusningen... Mycket fnitter brukar det bli...

Sedan trycks vi upp igen, lugnt och fint i lite etapper. Temperaturen sjunker fort och vi lägger oss på ett säkerhetsstopp. Hela dyket är ungefär 35 minuter långt. Du ska inte ha dykt dagen innan besöket i tryckkammaren, inte heller dyka dagen efter. Föreläsningen läkaren kommer hålla r väldigt intressant. Brukar bli många spännande funderingar som det pratas om. Detta besök rekommenderas verkligen!


Avfärd från dyket 16:00

Adress: Rondvägen 5, om du åker på egen hand dit.

Förkrav: Certifierad dykare

Medtag: Dykdator (om du vill få hela dyket loggat, det är kul!)

Pris: 480 för medlemmar. 680 för ickemedlem

När du anmäler dig så tala om ifall du åker med oss eller om du kommer direkt till Östra sjukhuset.

Max 11 platser, så först till kvarn**********

2015:


Lördag 2 maj 2015 , 14:00-17:00, FOTOWORKSHOP GRUND - Vi går igenom grunderna i fotografering. Kommer bli prat och test kring bländare, slutare, fokus, ISO, vitbalans, blixt och kompositon. Vi kommer inte fördjupa oss i tekniska svårigheter, utan vi tänker lära dig grunderna. Så detta är en eftermiddag för dig som har en kamera och kan inget eller lite. Alla frågor är OK på denna workshop! Vi reder ut begreppen och lär dig de grundläggande trixen. Ta med egen kamera. Om du har en liten "titta-tryck" eller en stor systemkamera spelar ingen roll. Vi kommer även prata lite skillnader mellan att fotografera på land och under vattnet. Workshopen hålls av Daniel och vill du se några foton han har tagit så titta på Tigertrams.se

Pris: För dig som är Dive Team Member är fotoworkshopen GRATIS. För dig som inte ännu är Member ännu kostar den 300 SEK.

OBS: Begränsat antal platser, maila och anmäl dig.


Lördag 30 maj 2015 , 14:00-17:00, FOTOWORKSHOP FORTSÄTTNING - Nu ska vi ingående prata om din kamera och din fotografering! Denna eftermiddag kommer vi t.ex. gå djupare in på olika typer av exponeringar, både över- och underexponeringar, hur du kan tweaka vitbalans, vad gör en förändring av brännvidden med ditt foto och vad en ändring i slutartid kan ge för effekter. Detta workshop riktar sig till dig som har fotograferat en stund och vill ta ett steg till i ditt fotograferande. Du kan grunderna och vill lära dig mer. Kanske är du bara nyfiken och vill få lite inspiration. Eller så är det en viss typ av fotografering du är intresserad av och har 22 frågor om just det. Ta med din kamera så att vi kan prata och testa samtidigt. Har du bilder som du tagit och har funderingar kring dessa, ta med dem! Workshopen hålls av Daniel och vill du se några foton han har tagit så titta på Tigertrams.se

Pris: För dig som är Dive Team Member är workshopen GRATIS. För dig som inte ännu är Member kostar den 300 SEK.

OBS: Begränsat antal platser, maila och anmäl dig.


Torsdag 24 september 2015, 18:30-20:00, RETRODYKNING - Ingemar Larsson kommer till oss och berättar om hur man dök förr i tiden. Amasis, Gullmarn och annat spännande. När Ingemar sätter igång så kommer historierna avlösa varandra. Han kommer även visa en film från Amasis med minst sagt annorlunda dykning. Detta blir en kväll med många skratt och roliga historier! Häng med! För dig som är Dive Team Member är det GRATIS.

OBS: Skicka ett mail till oss och säg att du tänker komma så att vi vet hur mycket fika vi ska fixa =)Varmt välkommen till Dive Team i Lysekil!

HÄR kan du läsa mer om oss.


Boka din plats på nästa aktivitet!

0523 16470

lysekil@diveteam.se


Varmt välkommen till ditt Dive Team i Lysekil för en underbar upplevelse i undervattensvärlden på västkusten!


0523 164 70

lysekil@diveteam.se

Copyright © All Rights Reserved


Dive Team Lysekil

Badhusgatan 16 , 45330 Lysekil

+46 (0)523-16470

lysekil@diveteam.se