Dykresa Tuna Hästberg Dive Team

Tuna Hästberg! 17-19 april. Vi åker tillbaka igen! Detta är dykning på en annorlunda nivå. 80 meter ned i en gruva finns det klara vattnet. Stora salar fyllda med grundvatten. Detta är något du måste uppleva minst en gång i livet! OBS! Du behöver inte vara certifierad grottdykare för denna resa!

Tuna Hästberg! Att dyka i en gruva är väääldgt annorlunda och mycket spännande! Jag har varit där två gånger och det är alltid lika roligt. Nu tänkte vi åka 17-19 april igen!

Ankomst fre kväll, genomgång vid 21:00 m tilltugg. Lördag transport ner i gruvan och ÄVENTYRSGUIDNING, mycket kul med historia om gruvan samt vandring och lite klättring med sele. Lunch i värmerum. Under eftermiddagen gör vi ett dyk. På kvällen åker vi tillbaka till boendet och äter gemensamt. Brukar bli mycket kul prat. Söndag gör vi två dyk i gruvan!

Dykningen är i öppna delarna av gruvan så du behöver INTE vara grottdykare! Det är två olika salar vi dyker i, en är stor och är jättestor Maxdjup är 21m och dyktiden brukar bli 30-45 minuter beroende på hur varm du är. Vi dyker med en jätteduktig dykguide.

All din vanliga utrustning fungerar. SMB behövs inte, ingen båttrafik i gruvan Tänk kallvattensdykning. Det finns värmerum att äta inuti mellan dyken och där inne är varmt och skönt.

Boendet är i byhuset/gamla byskolan i Tuna Hästberg. Det finns några sängar och resten sover på golvet. Madrasser finns, ta med sovsäck o kudde. Dusch o bastu finns (!) mycket skönt. Tips är att ta med tofflor/sockor till boendet, det är lite kallt på golvet (säger jag som alltid är frusen).

Bra grejer att packa: Varma kläder, slitstarka byxor och jacka för äventyrsturen (typ snickarbyxor eller jeans du inte är rädd om), långlkalsonger, varm tröja, sockor, kängor eller liknande varma skor, tunn mössa att ha under hjälmen, arbetshandskar eller andra smidiga slitstarka vantar du kan klättra i (det är skitigt i gruvan...) liten lampa eller pannlampa om du vill ha extra (det sitter pannlampa på hjälmen)

Kamera! Ta med! Detta är ett unikt tillfälle att få mängder med annorlunda foton! Jag tog med stativ och lekte, tar lite plats men det är kul med långtidsexponeringar Videokameran är oxå rolig! Ta med belysning om du har bra lampor, så många spännande miljöer där nere!

Boende, mat, dykguide, äventyrstur med guide, fyllningar, lån av hjälm o klättersele. Allt ingår för 3.495 kr! Egentligen är det bara pilsner och bensin som tillkommer. Vi samkör dit.

Maila dykcentret lysekil@diveteam.se om du vill ha en plats eller om du vill ha mer info. Det är begränsat antal platser så maila direkt! Detta är ett äventyr du verkligen vill vara med på!