Information gällande COVID-19

Här hittar du all information som berör din dykning här hos oss på Dive Team.

För att minimera smittspridning av COVID-19 under din vistelse hos Dive Team Lysekil

 

Bästa dykare!

Precis som med de flesta fritidsaktiviteter så måste alla göra sitt yttersta för att minimera smittspridning utav COVID-19. Inom dykning är det ett viktigt hänsynstagande men kan förebyggas genom några enkla steg.

 

Almänn riskreduktion av sjukdomar

Coronaviruset (SARS-CoV-2) som orsakar sjukdomen covid-19 smittar i första hand mellan människor genom så kallad droppsmitta. Det vill säga att smitta överförs till slemhinna i ögon, näsa eller mun från droppar som sprids i luften när en sjuk person hostar eller nyser. Dropparna faller snabbt ner genom luften och når som regel inte längre än någon meter .

Vi ber att ni som kommer till oss är friska och vid minsta sympton på förkylning väljer att stanna hemma. Detta är ingen skillnad mot tidigare men i dessa speciella tider som råder i och med Covid-19, ber vi er om extra hänsynstagande. För vår personal och för våra dykares skull.

 

Hänsynstaganden vid dykning

I dagsläget är det tung belastning på sjukvården, och vi ber er att dyka VÄL inom gränserna och inte utsätta er för onödiga risker vid er dykning.

Vår närmsta tryckkammare ligger på Östra Sjukhuset, Göteborg och har på eget bevåg gått ut med information om att de är kraftigt underbemannade och att även tryckkammaren visat ge positivt resultat vid behandling på patienter, smittade utav COVID-19.


För er som skall gå utbildning hos oss på Dive Team, så är er säkerhet vårt främsta hänsynstagande. Har så alltid varit. Just i dessa tider har vi lagt till ännu mer säkerhetsmarginal då ert välbefinnande är vårt primära fokus.

 

Vad ditt Dive Team gör för dig

·         Desinficerar all uthyrd utrustning dagligen

·         Hyr ej ut mask

·         Reducerat antalet elever per kurstillfälle

·         Genomför i så stor mån som det går teori på distans

·         Anpassat vissa övningar med hänsynstagande för smittspridning

·         Infört nya rutiner för samtliga kursdeltagare

 

Om ni skulle några funderingar gällande er vistelse och COVID-19, tveka inte på att höra av er till oss.
Vi finns här för er.

 

varma hälsningar från ert dive team.