Information gällande COVID-19

UPPDATERAD INFORMATION: Här hittar du all viktig information som berör din dykning här hos oss på Dive Team.

För att minimera smittspridning av COVID-19 under din vistelse hos Dive Team Lysekil

 

med anledning av DE NYA RIKTLINJERNA SAMT DEN information som släppts av folkhälsomyndigheten:

Vi följer regelbundet uppdateringarna som släpps av Folkhälsomyndigheten. På grund av det besluts som tagits under dagen (29/10-20) gällande skärpta allmänna råd har Dive Team, utöver de redan vidtagna åtgärder, beslutat att vidta ytterligare åtgärder. Detta är exempelvis ännu tydligare riktlinjer om att hålla avstånd, minskat antal i butiken, ommöblering av sittgrupper för ytterligare avstånd mellan varandra. För tidigare vidtagna åtgärder vänligen se nedan.

Då ytterligare rekommendationer samt restriktioner släpptes måndag den 16/11-20 från folkhälsomyndigheten gällande antal personer som vistas i samma rum, ber vi er de sista dagarna att tänka en extra gång om ert besök till Dive Team är nödvändigt. Dykning är varmt välkommet medan vi hänsvisar de annars väldigt trevliga fikastunderna till hemmasoffan.

Vi följer den utveckling som sker i denna pandemi och även de nya restriktionerna som släpptes 18/12-202 från Regeringen samt Folkhälsomyndigheten. Vi håller under vinterhalvåret stängt fram till mars och kommer under denna tid fortsatt följa utvecklingen och på så vis kunna erbjuda en trygg säsongstart 2021.

Från och med 10/1-21 trädde den nya pandemilagen i kraft och den kommer gälla september ut. Detta innebär att Dive Team just nu förbereder med anpassningar inför säsongen 2021. Max antal besökare i butik samt vistelse i våra kurslokaler kommer vara anpassade efter restriktioner och rekommendationer. Vi ber även er besökare att läsa den informationer vi delger både här på hemsidan samt här på centret. 

 

Bästa dykare!

Precis som med de flesta fritidsaktiviteter så måste alla göra sitt yttersta för att minimera smittspridning utav COVID-19. Inom dykning är det ett viktigt hänsynstagande men kan förebyggas genom några enkla steg.

 

Almänn riskreduktion av sjukdomar

Coronaviruset (SARS-CoV-2) som orsakar sjukdomen covid-19 smittar i första hand mellan människor genom så kallad droppsmitta. Det vill säga att smitta överförs till slemhinna i ögon, näsa eller mun från droppar som sprids i luften när en sjuk person hostar eller nyser. Dropparna faller snabbt ner genom luften och når som regel inte längre än någon meter .

Vi ber att ni som kommer till oss är friska och vid minsta sympton på förkylning väljer att stanna hemma. Detta är ingen skillnad mot tidigare men i dessa speciella tider som råder i och med Covid-19, ber vi er om extra hänsynstagande. För vår personal och för våra dykares skull.

 

Hänsynstaganden vid dykning

I dagsläget är det tung belastning på sjukvården, och vi ber er att dyka VÄL inom gränserna och inte utsätta er för onödiga risker vid er dykning.

Vår närmsta tryckkammare ligger på Östra Sjukhuset, Göteborg och har på eget bevåg gått ut med information om att de är kraftigt underbemannade och att även tryckkammaren visat ge positivt resultat vid behandling på patienter, smittade utav COVID-19.


För er som skall gå utbildning hos oss på Dive Team, så är er säkerhet vårt främsta hänsynstagande. Har så alltid varit. Just i dessa tider har vi lagt till ännu mer säkerhetsmarginal då ert välbefinnande är vårt primära fokus.

 

Vad ditt Dive Team gör för dig

·         Desinficerar all uthyrd utrustning dagligen

·         Hyr ej ut mask

·         Erbjuder bokningsbara tider för besök i butiken

·         Reducerat antalet elever per kurstillfälle

·         Genomför i så stor mån som det går teori på distans

·         Anpassat vissa övningar med hänsynstagande för smittspridning

·         Infört nya rutiner för samtliga kursdeltagare

·         Utbildar vår personal inför säsongen gällande nya pandemilagen

 

Om ni skulle några funderingar gällande er vistelse och COVID-19, tveka inte på att höra av er till oss.
Vi finns här för er.

 

varma hälsningar från ert dive team.