KURSER på Dive Team våren 2021

Våren väntar runt hörnet och självklart kommer Dive Team erbjuda massa roliga och nya spännande kurser!

Snart är det vår och i år står vi redo med nya kurser och massa rolig dykning! Självklart anpassat efter restriktioner och rekommendationer gällande Covid-19.

 

SMB & BÅT

Var med på en upplevelsehelg med kurs, båtutfärd och stort fokus på din personliga dykning! Under detta helgupplägg kommer du få dyka mycket och på flera olika platser!

Dag ett genomförs de huvudsakliga delarna av SMB-kursen på dykcentret och Släggö dykplats. Här kommer ni få möjlighet att se olika typer av bojar och annat smått och gott som är av användning inte bara vid kursdyk utan alla typer av dykning. Dag två genomför ni två dyk från båten tillsammans med er instruktör. Ni kommer som nämnt ovan då ha möjlighet att träna era färdigheter ute på båtutflykt och få svar på eventuella frågor.

Kursen erbjuds under fyra helger i vår och är bokningsbara redan idag under datumen: 10-11 April, 24-25 April, 8-9 Maj och 22-23 Maj

Padi seaweed diver

PADI SeaWeed Diver är årets nyhet! Häng med 29-30 maj!

En kurs utformad och skriven av vår lokala expert inom marin ekologi , Ellen Schagerström tillsammans med vår Course Director Malin Dahlström. "Varför simma ett maraton under ett dyk när den bästa biten utav dyket är säkerhetsstoppet?"

Med specialkursen PADI SeaWeed lär du dig att skilja mellan olika arter av makroalger / tång, vilket i sin tur gör att du kan hitta tillhörande fauna du kanske letar efter som undervattensfotograf eller bara en ivrig zoologdykare. Genom övningar med artnycklar får du reda på verktygen för att upptäcka vilka makroalger som finns även i andra delar av världen.

padi uw-pilot

När du trodde att du hade gjort allt, så kan vi nu meddela att fallet inte är så. 

Sökdrakar användes unsprungligen som sökmetod i marinen för att söka efter minor och borttappade föremål mm. Denna teknik att dyka på finns som en kurs för oss rekreationella dykare. 

Sökdrakarna kopplas efter båten och vi dyker i par. Säkerheten spelar stor roll under ett dyk medans vi svävar, omgivna av det gröna havet. Leker med känslan av viktlöshet i en hastighet som påminner dig om ett strömdyk. Vi kan söka längst med botten efter det våra tidigare generationer lämnat efter sig. Eller så dyker vi endast för nöjes skull. Kursen kommer genomföras 18-20 juni.

Nakensnäckor!

Under en hel helg 22-23 Maj blir det nakensnäckor på alla dyken!

Tillhör nakensnäckorna de små individer på havets botten som alla pratar om , men som du själv inte ser? 
Efter denna helg kan du förvandla myten till verklighet och öppna upp ögonen för en helt ny värld, fylld av nakensnäckor. 

Klas Malmberg och Kennet Lundin har tillsammans skapat vår bibel "Svenska Nakensnäckor". Boken innehåller 484 foton och illustrationer som visar mer än 100 arter nakensnäckor. Boken har även artbestämningshjälpmedel och massor med info om alla nakensnäckor du kan finna i svenska vatten.

Klas och Kennet kör nu denna unika kurs här i Lysekil för 5e året irad, och dom som personer är också en utav anledningarna till att vi längtar efter våren så mycket. 

Pris Nakensnäckor
  •   2.750 kr
Pris SeaWeed
  • Ordinarie: 2.590 kr
  • Dive Team Members: 1.990 kr
Pris UW-Pilot
  •   3.290 kr
Pris SMB & Båt
  • Ordinarie: 3.950 kr
  • Dive Team Members: 3.450 kr
Bokning

Boka direkt genom att ringa eller maila till oss på:

phone 0523-16470

email lysekil@diveteam.se

Om du har några frågor eller funderingar, tveka inte att höra dig till oss!