Advanced Open Water

PADI Advanced Open Water Diver

Advanced Open Water är kursen för dig som redan har Open Water-certifikatet. Vi lär dig mängder med knep för att bli en ännu bättre dykare och vi kommer fördjupa din kunskap.

Advanced Open Water

Kursen består av 5 dyk med tillhörande teori under två dagar. Det är inget stort prov på AOW-kursen, inte heller långa teoripass. Fokus ligger på att dyka, uppleva och få erfarenhet i vattnet! Din instruktör kommer lära dig massor med nyttiga knep oavsett vilka dyk du gör.

NAVIGATION

Lär dig hantera en undervattenskompass. När du vet var du är kommer du bli lugnare och tryggare i vattnet, detta leder till minskad luftförbrukning. Vi kommer även lära dig knep för att navigera med hjälp av det marina livet! Ett mycket nyttigt dyk som ger dig glädje under all framtida dykning.

Finavvägning

Vi tar din hovring till en helt ny nivå och lär dig att hovra som en gud. Du kommer minska din luftförbrukning och du kommer känna dig som en fisk i vattnet. Vi testar rätt mängd och flyttar runt vikter så att du hittar den placeringen som är bäst för just dig. Att vara korrekt avvägd och kunna kontrollera sin position i vattnet skapar den riktiga tyngdlösa känslan under vattnet!

Djup

Vi tar dig lugnt och säkert till 30 meter. Du kommer få lära dig vad du skall tänka på när du dyker lite djupare. Detta dyket ger dig möjligheten att följa med på ännu fler upplevelser med land- och båtdyk. Våra resor har oftast Advancedkrav och detta är en anledning, många intressanta dykplatser ligger lite djupare än 18 meter.

Natt

En dykplats du har dykt massor med gånger blir helt ny på natten. Spännande och annorlunda! Flera av våra nattdjur kommer oxå fram, bli inte förvånad om du ser en hummer som är ute på jakt i Lysekil! Nattdyket är ett dyk som öppnar en helt ny värld inom din favoritsport dykningen. Vi älskar nattdyk och du kommer förstå varför!

Marinbiologi

På vår kursplats finns det omkring 1500 arter. Handen på hjärtat, hur många kan du? Det blir grymt spännande att dyka med en marinbiolog som kan lära dig massor om livet under ytan! Vilken fisk kan byta kön, vilken tagghuding kan få nya armar om de skadas och vilket skaldjur kan befrukta sig själv? Det är en vild värld under ytan!

Sök & Bärgning

Hur finner du rätt på ett föremål du tappat bort? Hur bärgar man tyngre föremål säkert? Ett annorlunda dyk med roliga uppgifter! Skoj dyk med knep och knopar under vattnet. Du blir oxå en bra dykare när du behöver lära dig att koncentrera dig på en uppgift som upptar ditt fokus.

Vrak

Det är något speciellt att närma sig ett vrak. Vi lär dig att hitta rätt, finna de mest intressanta punkterna och undvika faror. Att dyka på vrak är för många en dröm som blir verklighet. Vi kan berätta om och visa både bilder och filmer från vrak över hela jordens havsbotten. En historisk resa mot enorma upplevelser!

Prata med oss exakt vilka 5 dyk du kommer få göra på din AOW-kurs. En vår och höst Advanced brukar göra dyken: Finavvägning, Navigering, Natt, Djup och Vrak. En sommar Advanced brukar göra dyken: Finavvägning, Navigering, Marinbiologi, Djup och Sök & Bärgning.

Din advancedkurs gör du med fördel i nära anslutning till din grundkurs. Du får 5 dyk med en instruktör som leder dig igenom alla dyken. Det ger dig en mycket bra erfarenhet och du kommer få en inblick i flera olika sorters dykning.

En oförglömlig upplevelse under en helg i Lysekil. Vi har färre elever per instruktör och vi har mer tid per elev i vattnet. Allt för att du skall bli en så bra dykare som möjligt!

 
Pris
  •   3.990 kr
Kommande datum
  • lör 3/10 - sön 4/10
  • lör 17/10 - sön 18/10
  • lör 24/10 - sön 25/10
  • lör 31/10 - sön 1/11
  • lör 14/11 - sön 15/11

Boka direkt genom att klicka på något av alternativen ovan. Om du har några frågor eller funderingar, tveka inte att höra dig till oss på:

phone 0523-16470

email lysekil@diveteam.se