Divemaster

PADI Divemaster

Det första professionella steget inom PADI. Att bli Divemaster är en utmaning du har med dig resten av ditt liv!

Divemaster

Detta är det första professionella steget inom PADI. Som Divemaster kan du hålla prova på-dyk, guida dykare, göra dykplatsbeskrivningar och hjälpa till på kurser. Över hela världen - ett riktigt drömjobb!

En del tar kursen för att de vill arbeta med dykning, andra går Divemasterkursen för att lära sig ytterligare om dykning.

PADI är världens största dykorganisation. Det finns ett konstant behov världen över för svenskutbildade Divemastrar. Har du fått en gedigen, svensk Divemasterkurs så står du högt i kurs!

Upplägg

Kursen består av teori, pool, utedyk, räddningsövningar och praktik.

Teori

Under många kurser skall du som elev lära dig vad instruktören kan. Under din DM kurs är förhållandet annorlunda. Du ska nu utveckla en förståelse för uppbyggnaden av PADIs kurser. Detta gör din instruktör till mer av en mentor och lektionerna blir ofta diskussioner.

Exempel på teori vi kommer gå igenom: Fysik, fysiologi, RDP, att assistera elever under träning, att guida på en dykplats, riskhantering och mycket mycket mer.

Räddningsövningar

En DM förväntas kunna leda en räddningsaktion och du kommer få öva på att reda upp en olycka på en dykplats. Du kommer även utveckla tekniker för att se hur du enkelt kan förhindra problem redan innan de uppstår. Vi bygger vidare på det du fick lära dig på din Rescuekurs.

Demonstrera skills

Under framförallt en grundkurs kommer du träffa elever som behöver extra träning för att bli dykare. Du ska kunna leda en elev genom övningar och kunna visa övningarna på ett sätt så att eleven förstår hur de skall göra för att lyckas. Det är viktigt att en Divemaster kan demonstrera en övning så att det ser enkelt ut. Så att eleven förstår alla delar av en övning.

Divemasterns litteratur

På din DM kurs kommer du läsa följande:

PADI Divemaster, digital litteratur som tar upp en DMs roll med elever, DM som guide, hur dekopressiontabellerna är uppbyggda, olika program en DM kan hålla på egen hand, riskhantering och kvalitetsförsäkran mm. Materialet är på engelska och innehåller kunskapskontroller så att du kan kontrollera dina nyvunna kunskaper direkt. Kostnad för materialet tillkommer. Att materialet endast finns på engelska har en funktion för PADI, de vet att alla DM-kurser världen över har fått exakt samma info. Engelska är även PADIs huvudspråk. I början kanske det går lite trögt att läsa på engelska, men du kommer snabbt in i det och det är väldigt bra att veta vad alla utrustningsdelar, signaler osv heter på både englesk och svenska. Vi hjälper dig att förtydliga om det är något du inte förstår i DM-materialet.

Dykencyklopedin, är ett uppslagsverk om dykning. Den innehåller fakta långt över minimikunskapen för en DM. Ämnen som den behandlar är till exempel kemi och fysik för dykaren, fysiologi, utrustning, marinbiologi mm. Alla kunskaper du behöver för att bli en grymt bra Divemster.

Dykning 

Under din Divemasterkurs kommer du få göra flera olika praktiska moment i vattnet. Det är allt möjligt från grunda till djupa dyk, sök & bärgning och guidningar. Mycket lärorikt och med många spännande diskussioner tillsammans med din instruktör för att ge dig en bra grund att börja bygga din professionella dykkarriär på.

Praktik

Efter att de teoretiska delarna är gjorda på din DM kurs kommer du få göra praktik på riktiga kurser. Det är mycket spännande som Divemasterkandidat att delta på en kurs och följa instruktör, Divemaster och elever på deras väg mot ett nytt dykcertifikat. Du kommer känna igen flera av de diskussioner vi har haft under kursen i verkligheten. Praktiken ger dig verkligen riktig erfarenhet inför din framtid som Divemaster.

 

Vad får en DM göra?

Som certifierad Divemaster får du bland annat på egen hand genomföra:

 • Skindiverkurs
 • Discover snorkeling
 • Guida certifierade dykare på utfärder
 • PADI Re:Activate
 • Assistera instruktör på kurser som grundkurs, advanced, rescue och specialkurser.
 • Vara ansvarig för logistik på kurser

Förkrav

För att kunna gå Divemasterkursen behöver du:

 • Vara 18 år
 • Certifierad Rescue Diver
 • 40 loggade dyk vid kursens start
 • För att bli certifierad behöver du 60 dyk och gjort all praktik. 

Inga genvägar - som vanligt i Lysekil

Det finns mycket kul och spännande att berätta om din Divemaster kurs! Prata med oss för en grundlig genomgång.

I Lysekil har vi utökat din DM kurs med genomgångar av sådant som vi genom erfarenhet vet att en DM vill kunna mer om. Till exempel pratar vi om tips för att arbeta utomlands, olika sätt att enkelt bli attraktiv för anställning på dykcenters världen över och knep för enormt hög säkerhet vid guidningar och kurser. Vi har även ett par extra övningar i poolen som är extremt bra för att göra dig till ett proffs under vattnet. Alla instruktörer genom åren i Lysekil har tillsammans bidragit med erfarenheter från jordens alla hörn. Som Tiger själv säger: "I början av min egen dyk-karriär skulle jag vilja gå en riktigt komplett Divemasterkurs. Det här är den kursen."

Vi tar inga genvägar i Lysekil. Vi kommer kämpa med dig för att göra dig till en grymt bra Divemaster. Detta kommer vara den roligaste "yrkesutbildningen" du någonsin kommer gå!

När du har genomgått denna utmaning har du med dig Divemaster kunskapen resten av livet.

Pris

Divemasterkursen kostar 5990 SEK.

Kostnader för kursmaterial tillkommer på alla PADI Pro-nivåer, från DM och uppåt. Ditt material för din Divemasterkurs kostar 4500 SEK.

 
Pris
 •   10.590 kr
Kommande datum

Boka direkt genom att klicka på något av alternativen ovan. Om du har några frågor eller funderingar, tveka inte att höra dig till oss på:

phone 0523-16470

email lysekil@diveteam.se