Instruktörskurs

PADI IDC

Det finns ett konstant behov världen över för svenskutbildade instruktörer. Vi sätter Dig och Din instruktörsutveckling i fokus och arbetar för att Du skall lyckas i Din framtida instruktörskarriär.

Instruktörskurs

”Jag vill tacka Erik som var min instruktör på min grundkurs. Det förändrade hela mitt liv ” – elev i Lysekil

Att vara instruktör inom dykning handlar om att hantera människor. Möta de olika behov som varje individ har. Hjälpa, leda och se dem lyckas.

Ditt liv kommer att handla om att förverkliga människors drömmar och mål.

Du kommer att bli en mentor och en förebild för dina elever. Du kommer själv att utvecklas som både dykare och som person.

Oavsett om du har som mål att jobba som instruktör på heltid någonstans i världen eller om du vill utveckla dig själv och din dykning så är IDC i Lysekil rätt väg att gå.

Vi på Dive Team i Lysekil sätter Dig och Din instruktörsutveckling i fokus och arbetar för att Du skall lyckas i Din framtida instruktörskarriär. Vi bygger från grunden under våra IDC'er och värnar om att du skall få en så gedigen instruktörskurs som möjligt.

PADI är världens största dykorganisation. Det finns ett konstant behov världen över för svenskutbildade instruktörer. Har du fått en grundlig och väl genomförd IDC och då i svenska vatten, står du väldigt högt i kurs på marknaden! Som svenskutbildad dykinstruktör kan alla världens hav bli din arbetsplats.

IDC står för Instructor Development Course och är en kurs bestående av två delar. Första delen lär dig grunderna i att lära ut dykning (knowledge development, confined water, open water), denna delen kallas för Assistant Instructor eller AI. Del två bygger på det du lärt dig under din AI kurs och vidareutvecklar din förmåga att lära ut dykning, det är här du utbildas för att bli en Open Water Scuba Instructor (OWSI). Kurserna integreras och körs som en hel utbildning när du väljer att gå en IDC hos oss i Lysekil.

När du sedan gått din IDC måste du åka iväg på en PADI instruktörsexamination. Dessa hålls på olika platser i norden såsom Stockholm, Oslo, Odense, Köpenhamn mm. När du bokar en IDC hos oss så kollar vi upp åt dig var och när nästa examination är. Vi brukar ofta schemalägga din IDC i anslutning till en lämplig Examination.

De som examinerar dig är PADI staff och arbetar på PADI. Detta är ett sätt att kontrollera att du lärt dig allt du ska, på ett opartiskt sätt, och att du är redo att lära ut.

Varför Du ska gå din IDC hos Dive Team i Lysekil

I Lysekil har vi utökat din IDC med extra övningar för att du verkligen skall bli en grymt bra instruktör. Vi har extra teori, extra pool, extra utedyk. Vi vet att det krävs övning för att bli en bra instruktör. Många som har viljan skulle klara av att bli dykinstruktörer, men det är bara ett par som blir riktigt duktiga. Första steget är en IDC som lär dig rätt från början. Vi kräver en extremt hög säkerhet på våra kurser i Lysekil, vilken sen medför att nästa generation dykare kommer att bli utbildade utav en instruktör med denna typ utav säkerhetstänk.

En annan sak vi lägger mycket fokus på är miljömevetenhet. Vi vill att Du som blivande instruktör för vidare kunskapen om vikten av att ta hand om vår marina miljö till dina elever, vilket du kommer att lära dig mycket om under din IDC i Lysekil.

Vi tar inga genvägar. Vill du nå din fulla potential, då ska du välja Dive Team i Lysekil. Vi kommer kämpa med dig tills du presterar bättre än vad du själv trodde var möjligt. Det är viktigt att känna till att under din IDC övar du på att bli en instruktör. Det är ok att ställa dumma frågor, att misslyckas, göra om, göra rätt och till slut förstå. Det heter DEVELOPMENT för att du skall utvecklas. Ingen förväntar sig att du skall vara fullärd när du kommer till oss. Tvärtom. Vi vet att du kommer med kunskaperna från Divemasterkursen och det är där vi börjar. Vårt mål är att du skall vara fullärd när du åker från Lysekil. När du kommer till din examination skall du känna att du vet hur du gör allting. Det är en trygghet vi håller. När DU har ansvaret för människor under vattnet vill du ha en riktigt bra utbildning, eller hur?

Upplägg

Din IDC består av Onlineteori, teori, pool, dyk i havet och övning, övning, övning. Exempelvis så här:

Onlineteori

Du kommer att få genomföra vissa delar av teorin online, innan du kommer till din IDC. Detta betyder att vi kommer att få mer tid i vattnet och fokusera på elevhantering när du väl kommer hit.

Teori

Att kunna massor om dykteori är bra. Att kunna lära ut det är något helt annat. Vi lär dig hur du håller lektioner, hur du leder eleverna till att förstå och hur du får olika sorters elever till samma nivå. Du kommer få öva på att hålla teoretiska genomgångar i klassrummet om massor med olika ämnen. Vi repeterar tills det sitter.

Pool

Under din Divemasterkurs fick du öva på att demonstrera övningar för elever. Under din IDC kommer vi att träna ännu mer. Ännu mer grundligt. Eleven skall enkelt förstå en övning när du visar den. Det finns inga genvägar här. Vi övar och övar igen. Du ska vara så bra på att demonstrera att alla övningar ser lekande lätta ut.

Du kommer även att få lära dig hålla kompletta lektioner i bassäng.

Dyk i Havet

Alla övningar som dina framtida elever skall kunna, kommer vi att gå igenom om och om igen.

Du kommer att få lära dig ännu mer om elevhantering och hur man håller lektioner i öppet vatten.

Tiden är inte viktig, utan det primära är att du skall bli en stabil, säker och duktig instruktör.

Instruktörskandidatens litteratur

På din IDC kommer du läsa följande:

PADI Guide to Teaching, en komplett sammanställning av hur systemet är uppbyggt. Hur du förbereder kurser, hur du håller dem och vad du skall tänka på i varje steg. Läs den INNAN kursen startar. Ordentligt.

Andra böcker som är bra att ha är OW, AOW, EFR, RD, DM och Dykencyklopedin. I de senaste utgåvorna.

Förkrav IDC

 • PADI Divemaster eller liknande utbildning från annan organisation (kontakta oss om du har funderingar)
 • Vara 18 år
 • Läkarintyg som säger att du får lov att apparatdyka, som inte är äldre än 12 månader.
 • Varit certifierad dykare i 6 månader
 • EFR som inte är äldre än 24 månader

Förkrav Examination

 • Genomförd och godkänd IDC
 • 100 loggade dyk
 • EFR Instruktör

EFR Instruktör

Detta är en kurs som vi håller i samband med din IDC, då det även är ett förkrav för att få åka iväg på din Instruktörsexamination.

Denna kurs lär dig att lära ut första hjälpen, HLR, AED och att donera syrgas.

Din IDC i Lysekil kostar 16000 kr och inkluderar kostnaden för ditt studiematerial

Din EFR instruktörskurs kostar 1990 kr (notera att denna bokas separat)

Kostnader som kommer att tillkomma:

 • EFRI kursmaterial
 • Ansökan
 • Examination

Kontakta oss för mer information.

 
Pris
 •   16.000 kr
Kommande datum

Boka direkt genom att klicka på något av alternativen ovan. Om du har några frågor eller funderingar, tveka inte att höra dig till oss på:

phone 0523-16470

email lysekil@diveteam.se