Nitrox

PADI Enriched Air Diver

Dykning med syreberikad luft - nitrox - ger dig längre bottentider och kortare ytintervaller. Allt fler upptäcker att nitrox ger många fördelar för kroppen och att det blir mer tid bland de vackra fiskarna.

Nitrox

Under din PADI Enriched Air Nitrox Diver Specialty kurs kommer vi lära dig att dyka med syreberikad luft. Detta är inte en teknisk kurs och vi dyker inte djupare. Tvärtom. Att dyka med nitrox innebär att du får mer tid på dina vanliga dyk. En bättre säkerhetsmarginal. Och en större förståelse för hur gaser påverkar din kropp under vattnet.

Vi går igenom dykning med blandningar från 22-40 %. Så efter denna kurs kan du dyka nitrox på dina dyk här hemma eller på semestern i t.ex. röda havet.

Förr i tiden var nitrox något exotiskt som bara gick att få på ett fåtal platser. Idag finns det "nitrox for free" på väldigt många dykcenter världen över. På flera dykbåtar är det standard med nitrox. Allt fler upptäcker att nitrox ger många fördelar för kroppen och att det blir mer tid bland de vackra fiskarna.

Din nitroxkurs är perfekt att kombinera med andra kurser där du har nytta av nitroxens egenskaper. Vid vrakdykning till exempel, när du utforskar ett vrak vill du verkligen ha mer tid, då är nitrox ett mycket bra hjälpmedel. Likaså under djupkursen pratar man om att nitrox är ett bra komplement för att få lite mer bottentid. Intresserad av marinbiologi? Då är det kanske en viss art du vill studera extra noga och behöver mer bottentid. Om man fotograferar eller filmar under ytan har bottentiden en tendens att bara springa iväg, då är nitrox ett mycket bra val. Egentligen finns det väldigt få tillfällen du inte kan dyka med nitrox i dina flaska.

Kursen är en teorikurs med praktiska övningar. Vi gör inga dyk alltså. Du får bland annat lära dig räkna ut olika mixar och du får lära dig analysera gasen i din egen flaska.

Din nitroxkurs håller vi när det passar dig! Några kurser har vi schemalagt, passar de inte dig är det inte ett problem. Tillsammans kan vi bestämma ett datum som fungerar i ditt schema. Räkna med att kursen tar en halv dag, eller en kväll. 

Ring/maila oss så kan vi säkert schemalägga en kurs som fungerar för dig!

 
Pris
  • Ordinarie: 2 290 kr
  • Dive Team Members: 1 890 kr
Kommande datum

Boka direkt genom att klicka på något av alternativen ovan. Om du har några frågor eller funderingar, tveka inte att höra dig till oss på:

phone 0523-16470

email lysekil@diveteam.se