PADI SeaWeed Diver

Allt du inte visste om det du ser under varje dyk

PADI SeaWeed Diver

PADI SeaWeed Diver 

 

En kurs utformad och skriven av vår lokala expert inom marin ekologi , Ellen Schagerström tillsammans med vår Course Director Malin Dahlström. 

"Varför simma ett maraton under ett dyk när den bästa biten utav dyket är säkerhetsstoppet"

 

Alla dykare har stött på några olika arter av makroalger. Men få ser dem som målet för dyket, eller ens medvetet registrerar dem alls. Ändå är de en så viktig del av livet under ytan och för livet på planeten som helhet, eftersom de fångar solljuset och producerar syre.


Varför inte få ut mer av dina dyk genom att lära dig några av de olika arterna av makroalger? Genom att känna igen deras struktur, form och rörelse i vattnet blir säkerhetsstoppet till en av de bästa och mest givande delarna av ditt dyk. Bli förvånad över hur de anpassar sig till de  krävande miljön de lever i, där vågorna bryter och lågvatten utsätter dem för luft och värme. Eller bara njut av färgen och strukturen i den hypnotiska tångdansen när du tar ditt säkerhetsstopp.


Tångbältet, strax under ytan, innehåller det högsta antalet arter i havet. Det finns gott om möjligheter för den intresserade dykaren att upptäcka allt från nakensnäckor till spökräkor och nyfikna fiskar som lever i och på tången.


Med specialkursen PADI SeaWeed lär du dig att skilja mellan olika arter av makroalger / tång, vilket i sin tur gör att du kan hitta tillhörande fauna du kanske letar efter som undervattensfotograf eller bara en ivrig zoologdykare. Genom övningar med artnycklar får du reda på verktygen för att upptäcka vilka makroalger som finns även i andra delar av världen.


Filosofin för denna kurs är att upptäcka det marina livet bortom stora fiskar och krabbor, och börja förstå komplexiteten i det grunda kustekosystemet genom att upptäcka mångfalden av makroalger.


Målet är att känna igen några av de vanligaste stora arterna av tång vid namn och också veta hur man dokumenterar observationer på olika sätt, genom fotografering och framställning av herbaria. Du kommer naturligtvis också att lära dig vilka arter av tång som är utsökta att äta och hur man bäst samlar in och förbereder dem.

 

 
Pris
  • Ordinarie: 2.590 kr
  • Dive Team Members: 1.990 kr
Bokning

Boka direkt genom att ringa eller maila till oss på:

phone 0523-16470

email lysekil@diveteam.se

Om du har några frågor eller funderingar, tveka inte att höra dig till oss!