PADI Mermaid

Let´s get mermazing

ShellO! 

PADI MERMAID-kurser hittar ni här 

 

Historien om sjöjungfrun

En rik och varierad historia som sträcker sig genom tiderna och över olika kulturer. Ursprunget till sjöjungfrun som en mytologisk varelse kan spåras tillbaka till antika tider och har sedan dess inspirerat en mängd olika berättelser, legender och konstverk. En av de tidigaste kända berättelserna om sjöjungfrur kommer från den antika grekiska mytologin, där det finns berättelser om havsnymfer och sjögudinnor som delvis liknar den moderna tolkningen av sjöjungfrur. Dessa varelser var ofta förknippade med havet och dess krafter, och de framställdes ibland som förföriska och farliga, medan andra gånger som välvilliga väsen som hjälpte sjömän och fiskare. 

 

Här är en översikt över några av de mest framträdande aspekterna av sjöjungfrumyten:

Antika Grekland
I den grekiska mytologin fanns havsnymfer och nereider, som var varelser med övernaturliga krafter som bodde i haven. Dessa varelser liknar ofta den moderna tolkningen av sjöjungfrur och betraktades som skyddsgudinnor för sjömän och navigatörer.

Nordisk mytologi
I nordisk mytologi finns berättelser om varelser som liknar sjöjungfrur, såsom havsfruar eller havsrå, som var varelser med fiskstjärtar och människoliknande överkroppar. De ansågs vara vackra men farliga och kunde vara fördelaktiga eller farliga för människor beroende på deras humör.

Kinesisk mytologi
I kinesisk mytologi finns berättelser om havsgudinnan Mazu, som anses vara beskyddaren av sjömän och fiskare. Hon betraktas ibland som en slags sjöjungfru och hyllas fortfarande vid många kustsamhällen i Kina och andra östasiatiska länder.

Brittiska öarna
I brittisk och irländsk folklore finns berättelser om selkies, som är sälskinnsvarelser som kan byta mellan mänsklig och sälskinnform. Dessa varelser liknar sjöjungfrur i sin förmåga att blanda mänskligt och marint liv.

Modernt inflytande
Idag fortsätter sjöjungfrumyten att vara en del av populärkulturen, från Disney-filmen "Den lilla sjöjungfrun" till moderna tv-serier och böcker. Sjöjungfrur symboliserar ofta frihet, skönhet och den magnetism som havet har på människor. Sammanfattningsvis har mytologin om sjöjungfrur varit närvarande i mänskliga berättelser och legender i århundraden och fortsätter att fascinera och inspirera människor runt om i världen med sin mystik och skönhet.

 

Vi på Dive Team presenterar nu STOLT att vi har Sveriges första och enda PADI Mermaid Instruktörer. 

 

Vi presenterar PADI Mermaiding genom följande upplevelser och program 

 

PADI basic mermaid
är en introduktionskurs för alla som är intresserade av att utforska världen av mermaiding. Kursen är utformad för att ge dig grundläggande färdigheter och kunskaper för att simma som en mermaid i både pool och i lugna havsförhållanden samt förse dig med kunskaper av det magiska och mytologiska väsendet sjöjungrun.

 

PADI Mermaid
är en mer omfattande kurs och presenterar programmet i sin helhet. Denna kurs är utformad för att ge deltagarna mer avancerade färdigheter, ökad vattenkomfort och en djupare förståelse för mermaidsimning, både i pooler och öppet vatten. Du som är intresserad utav mermaiding kan välja att starta ditt äventyr med denna kurs. 
I Denna kurs lär du sig grundläggande dykfysik, andningstekniker, dynamisk apnea och räddningstekniker.

 

PADI Advanced Mermaid
är en specialiserad och mer fysiskt avancerad kurs som syftar till att ytterligare förfina och utöka de färdigheter som erhållits i tidigare mermaid-kurser. Den är utformad för att ge deltagarna expertis inom mermaiding, med fokus på avancerade tekniker, ökad uthållighet och säkerhet i både pooler och öppet vatten. I denna kurs fokuserar vi på säkerhet, upplevelser och mytomspunna möten med de marina varelser som gömmer sig i havet. 

 

Samtliga kurser hittar ni här

 

Special event of the magical mermaiding

  • Svensexa
  • Möhippa
  • Kalas & Festligheter
  • Båtutfärder för certifierade mermaids
  • övriga arrangemang på förfrågan

För att boka våra Mermaidinstruktörer för ert event ber vi er att maila er förfrågan till Lysekil@diveteam.se.

 

Dive Teams Mermaidinstruktörer

Malin, Sanna & Karin

hälsar er alla Shello och önskar er en Mermazing dag.