Tuna Hästberg

Ett ÄVENTYR man måste uppleva MINST en gång i livet!

Välkommen till en dykhelg i Tuna Hästberg i äventyrets tecken.

 

Priset är 4.995:- per person och inkluderar enkelt boende, all mat från fredag kväll till söndag lunch, guidning, dykning och all gas.

 

datum 6-8 December 2024 

 

Vi kommer erbjuda ett äventyr under jord i den nedlagda gruvan i Tuna Hästberg med vandring i de gamla gruvgångarna och det absolut bästa man kan uppleva i form av dykning i gruva utan grottdykarcertifikat. Allt detta i en helt unik och välbevarad miljö.

 

Vi samlas på Hotell Gylle i Borlänge på kvällen fredagen den 6 december för en introduktion till helgens äventyr. Efter frukost på lördag morgon åker vi till gruvan och lastar utrustningen som åker hiss ner i gruvan medan vi själva går en guidad tur som avslutas 80 meter under markytan där utrustningen väntar. Efter lunch gör vi ett dyk. Efter dyket följer middag och bastu i gruvan. Sovplats för natten mellan lördag och söndag kan deltagarna välja fritt; antingen går man all in och sover i gruvan eller så åker man tillbaka till hotellet i Borlänge. På söndag gör två dyk i gruvan innan vi åker hem någon gång runt 5-tiden.

 

Säkerhet är prioritet och vi genomför all dykning med en erfaren grott- och gruvdykare och instruktör och vi kommer endast att dyka i de öppna delarna. Vi dyker därför i grupper med en dykledare i varje grupp. Ingen solodykning och ingen dekompression. Allt deltagande sker på egen risk.

 

Standardutrustning för OW-dyk, torrdräkt och inga lösa saker som hänger och dinglar som kan fastna. All utrustning måste tas med eller hyras på förhand. En bra lampa är ett måste för att kunna njuta av dykningen och helst en liten back-up-lampa om den ordinarie skulle paja. En bra pannlampa skadar aldrig för de torra delarna.

 

Alla måltider ingår från vickning vid ankomst på fredag kväll till och med lunch på söndag. Alkohol och måltidsdryck annat än vatten, kaffe och te ingår inte. Vid allergier eller liknande, vänligen kontakta oss för att diskutera lämpliga lösningar.

 

All logistik till gruvan i form av transport löses på egen hand men går ofta att lösa med samåkning. 
Vi kommer att kontakta er närmare resan när detta blir aktuellt. 

 

Tycker du att det verkar långt att åka? 

Vi lovar att det är SÅ värt det ;) 

Pris
  •   4 995 kr
Kommande datum

Boka direkt genom att klicka på något av alternativen ovan. Om du har några frågor eller funderingar, tveka inte att höra dig till oss på:

phone 0523-16470

email lysekil@diveteam.se