Rescue Diver

PADI Rescue Diver

"Allvarligt rolig" är en bra sammanfattning av din Rescue-kurs. Många dykare hänvisar till Rescue Diver som den kurs som lärde dem mest.

Rescue Diver

Fråga dig själv: Skulle du vilja att DIN parkamrat var räddningsutbildad? Just det. Därför ska du gå PADI Rescue Diver i Lysekil.

Många dykare hänvisar till sin Rescuekurs som den kursen som lärde dem mest. Under din grundkurs lärde du dig dyka. På Advancedkursen fick du ytterligare kunskap som förbättrade din dykning. Nu är det dags att lära dig att titta på dykplatsen, dykarna och dig själv på ett helt nytt sätt.

Din rescuekurs kommer till exempel lära dig små knep som hur du hjälper en panikslagen dykare och hur du bäst lyfter en dykare ur vattnet. Du kommer få lära dig större uppgifter som att prata med SOS alarm och leda en hel räddningsaktion. Alla övningar kommer lära dig att förutse problem som skulle kunna hända så att du sedan kan göra allt för att förhindra att dessa problem uppstår.

När du är Rescue Diver kommer du att förstå varför många instruktörer säger att "det är först efter sin Rescuekurs man kan kalla sig för en riktig dykare". Det är helt enkelt en hel del pusselbitar som faller på rätt plats. Vi i Lysekil vill tro att det ligger en hel del sanning i detta. Din Rescuekurs utsätter dig för prövningar och lär dig massor, både om dykning och om dig själv. Detta är ett roligt sätt att utvecklas åt rätt håll.

Vi inkluderar även kursen EOP (Emergency Oxygen Provider) under dessa tre dagar, då vi vill att alla elever som har genomfört sin Rescue på Dive Team ska kunna hantera syrgas. Att kunna hantera syrgas gör dig till än ännu säkrare dykare och kan vara behjälplig i fler situationer. Detta är en även en specialkurs som du kan tillgodoräkna till ditt Master Scuba Diver-certifikat.

Det blir många övningar och du kommer få många aha-upplevelser. I Lysekil har ditt Dive Team ett rykte om att göra väldigt ingående räddningsövningar och vi låter ingenting förbli oprövat. Vi vill att du skall vara den bästa dykaren du kan bli. Vi vill utveckla dina räddningsfärdigheter så att både du och din parkamrat känner sig säkra!

Din Rescue på Dive Team innehåller följande delar:

  • Tre dagars gedigen utbildning i Lysekil
  • Emergency oxygen provider
  • Teorimaterial

För att få gå denna kurs så är förkravet att ha en utbildning inom första hjälpen och hjärt & lungräddning som inte är äldre än 12 månader.

För dig som inte har gått en utbildning i första hjälpen och hjärt & lunräddning kan du i anslutning till din Rescue gå EFR-kursen (Emergency First Response) som lär dig hjärt och lungräddning (HLR), Första Hjälpen (ABCDE) samt att hantera en defibrillator. Detta gör att du får en gedigen utbildning med diskussioner som följer med från EFR till Rescue delen. 

För att boka in dig på din EFR-kurs klickar du dig in här: Emergency First Response

Välkommen till en allvarligt rolig kurs!

 
Pris
  •   4 990 kr
Kommande datum

Boka direkt genom att klicka på något av alternativen ovan. Om du har några frågor eller funderingar, tveka inte att höra dig till oss på:

phone 0523-16470

email lysekil@diveteam.se